Ahad, 8 Disember 2013

J O D O H


oke aku dah 22 tahun..so aku mesti menulis seperti orang yang berumur 22 tahun ?..perlu ke?...huhu

orang yang dewasa tak semestinya mereka dewasa...kenyataan dan kesimpulan dari aku yang suka memerhatikan orang...

kadang-kadang aku melihat mereka lebih teruk dari kanak-kanak yang menghentak-hentak kaki untuk mendapatkan ais krim...sungguh hiperbola perumpamaan aku ini...

oke ! tak ada motif sebenarnya...aku rasa kehidupan aku semakin dewasa...aku dah ada tangungjawab iaitu my baby.....bukan baby yang nguuuuuikkkk...nguuuiiikkk tu...ini baby car lah...my myvi....yang aku beli dari titik peluh aku sendiri walaupun aku tak berpeluh...hahaaha...

aku bangga dengan diri aku sendiri...so,after this i will plan for next stage....apa dia eak next stage??....wink....winkkk....

sebenarnye kan....sebenarnye kan....malu lah nak cerita....oke lah aku cerita lah sebab aku rasa tak akan ada siapa pun yang akan baca blog aku nie...hahaha.....

sebenarnya aku dah dua kali di lamar dengan zulhilmi kamal...pertama masa aku tgh drive...oke aku drive dy duduk dekat sebelah...aku nak highlight lagi sekali aku yang drive....hahaaha...dia cakap saya plan hujung tahun depan kita tunang....dia cakap macam tu...masa aku tgh drive...nasib lah aku boleh control and cover cun...hahahaha....perempuan mana yang tak suka bila lelaki cakap macam tu...nampak tak kesungguha dia?  hahaha...then kali kedua...dia cakap benda yang sama masa on call....(perempuan ini ada perasaan yang halus...bila orang yang dia sayang cakap macam tu...mana lah dia tak eksited...)

ibu pernah tanya....along memang nak kawin dengan amy ke?...masak pun tak pandai...then aku jawab,ibu ada nampak ke along rapat dengan mana-mana lelaki selain amy?....my mom said...setakat ini tak ada...

macam yang aku cakap aku dah 22 tahun...so untuk aku fikir pasal masa depan terutamanya kawin tu semestinya....takkan lah umur-umur macam nie still nak cinta monyet....cukuplah pengajaran cinta masa aku zaman sekolah dulu....

hanya berserah pada-MU YA ALLAH...jodohku....hidup dan matiku...aminn..

0 pegkritik hebat:

Catat Ulasan

copyright@ by cik ayu mentary