Ahad, 24 Mac 2013

rindu yang menjelma

Rinduuuuuuuu !! rindduuuuu !!
Rindu kat housemate , rumah sewa , poli , melaka..segalanya...baru kau tahu ayu ! tu lah dulu punya lah tak sabar nak abis poli..kalau boleh masa tu tak nak siapkan projek akhir..kalau boleh nak abis poli masa tu juga..sekarang baru kau tahu bertapa bestnya zaman belajar..
Nasib baik aku menghargai juga saat-saat indah masa belajar...waktu belajar adalah waktu yang lebih best berbanding alam pekerjaan..yelah,kalau dah penat-penat study..hari hujung minggu boleh lah pakat-pakat dengan member-member atau pun sapa yang ada pakwe / makwe untuk meluangkan masa bersama-sama...ayat skema lah weyh !!

Lagi-lagi kalau masa tu duit ptptn dah keluarkan..memang berlambak lah orang dekat bandar melaka tu.walaupun melaka tu kecil je tapi memang tempat bersejarah lah bagi aku... J
Aku nie jenis orang suka menikmati permandangan alam..aku suka kan pantai dan sawah padi...oke melaka ada semua tu...setiap kali nak exam aku mesti luangkan masa untuk belajar tepi pantai..selalu amy lah temankan..belajar tepi pantai nie senang sikit nak masuk otak..lagi-lagi kalau bab hafal menghafal..yela dah selalu dok tension belajar dalam kelas takkan kita makin nak sempitkan otak lagikan..aku sukakan sesuatu yang tenang..aku tak suka terperangkap..dan aku bukan jenis orang..duduk atas kerusi..letak buku atas meja dan study smpai 5 / 6 jam..cara macam tu buat aku rasa skema dan lemas..tapi kalau aku belajar kat rumah aku suka belajar depan tv..tak pun nanti aku berjalan-jalan lah masa belajar..
Masa sem last , aku dan lily pernah belajar kat masjid terapung dekat melaka..lily layankan jela kepala aku.. thnx kawan J

Waktu yangpaling fresh untuk aku belajar ialah waktu pagi dalam kul 8pg sampai kul berapa-berapa yang aku suka..waktu petang dalam kul 4 dan last waktu lepas magrib..waktu nie kalau aku fokus betul-betul aku mesti boleh catch up ! aku bukan orang yang akan stay up smpai kul 2-3 pagi KECUALI kalau esok ada paper..normal lah kan budak enggineering kalau study last minit..lepas exam apa lagi pulun tidur la..tapi aku memang tak galakkan diri tak tidur kalau exam..karang ada yang otak jem tak dapat jawab. Sape yang susah ? diri sendiri juga yang susah.

Aku rasa waktu belajar kat poli lah baru nampak cara aku seruis dalam belajar..esspyeemm pun aku tak serius macam nie tau..yela sapa yang nak kalau kena repeat paper..pastu kena extend kalau banyak paper kena carry.takut wooooo ! ! baik-baik ambik DIP 3 tahun jadi 3 tahun setengah pulak. Aku pernah sangkut satu paper..rasa masa tu macam...kenapa ? mengapa ? bagaimana ?
Lepas nie kalau tak ada aral yang melintang aku rancang nak ambik dgree pulak..tak pe lah berkorban lah 3 / 4 tahun macam tu untuk aku belajar..sebab keja lagi lama berbanding dengan belajar. Walaupun rasa macam malas..tapi aku akan sedaya upaya untuk memujuk hati ini..hati kita kan?..so pandai-pandai lah kita berkompromi dengannya..yang penting akal dan otak kena satukepala..memang la satu kepala ayu..apalah kau nie..XD

Maksud aku otak dan akal jangan cuba untuk mengkhianati tuan kau nie ea..siap kau..cuba bagi cadangan yang bernas untuk si ayu nie membina impian , harapan dan cita-cita J

0 pegkritik hebat:

Catat Ulasan

copyright@ by cik ayu mentary