Khamis, 13 Disember 2012

macamana aku boleh terjebak dengan PKBM


hari tu masa aku dan eiyra tidur rumah ifa kitaorang cerita lah pasal zaman sekolah...banyak pekara yang melucukan...so sekarang aku berniat untuk update beberapa trivia semasa kami PKBM,,,tau tak apa benda tu? PKBM adalah pasukan kadet bersatu Malaysia.

aku ingat lagi macam mana aku boleh terjebak dengan pasukan ini...kitaorang memang ahli pkbm masa form2...itu pun sebab cikgu ashari tanya aku..awak masuk unform apa?.then aku cakap la polis..try awk masuk pkbm polis x besh la...hikhik...aku pun dftar je lah saje2..memang tak ada kawan masa tu..:(

so mase f3,satu hari aku tengah berehat dengan ifa..tiba2 cikgu ashari datang...dy tanya awk nak tak masuk perkhemahan peringkat negeri cuti sekolah ni?..awk cari lah kawan2 awk yang lain..masa tu aku tak tahu kenapa aku pergi kat geng fiqa,masu tu ada nety n eiyra sekali...kteorang tak pernah nak bertegur k...XD..masa tu dyorang tengah makan nasi ayam..bila aku tanya dyorang nak masuk ke x...trus dyorang tak jadi makan...membazir tau korang nie..so jadi lah 5orang perempuan..yang lain aku tak ambk port..hihi...alhamdulilah pkbm telah menyatukan kami...menjadi kawan baik sampai sekarang :)

masa tu tengah exam..cikgu ashari dapat bawak borang..kteorang kena pergi majidee..tengah jawab exam tu  boleh senyum2 lagi tau...yelah sukaa sangat kan nak bercamping..

then masa hari yang di tunggu tu kte orang pun bawak lah segala kelengkapan..just for the one day..buat check up kalau x salah aku..yela nak tahu ada penyakit ke tak...nak cek bmi bagai..so kteorang tunggu sampai lah pukul 12 x sampai2..memang betul2 janji askar...mastu tu kteorang tak ambk exm sebab ada pelepasan..aku ingat lagi masa first2 trak sampai excited gila yelah tak pernah kot naik benda nie..so ada askar tu ajarlah macamana nak panjat benda nie..XD

dalam trak baru lah nampak muka budak2 yang pergi...masa tu aku memang anti gile dengan syahir...aku rasa dy belagak...maaf cakap lah..XD..pastu jumpa lah dengan budak air tawar...eiiii belagaknya tahu lah dyorang pandai kawad !!! tercabar k tercabar ! SARJAN kteorang abang naqi x ajar pun kawad...dah macam apa..

so bila dah check up semua tu,kteorang pun balik la,,,dalam hati aku nie mmg tak boleh belah..ada aku cakap x ad pun yang ncem,,semua mcm apa..one more thing aku pergi untuk bersuka ria sebab aku minat benda2 macam nie..advanture u know?

nantikan sambungan perkhemahan cuti sekolah peringkat negeri :)

0 pegkritik hebat:

Catat Ulasan

copyright@ by cik ayu mentary