Rabu, 19 Oktober 2011

pengalaman

assalamualaikum

apalah nasib..hari ini bangun je pagi..mata aku dah sepet plus bengkak...serious sakit..macam nak nanges pown ada...aku tak kisah kat bahagian lain...tp kenapa kat mata?...pergi keja dengan mata macam nak tido...then,waktu aku drive kabus tebal gila...lagi lah bertambah susah aku nak drive..macam guna sebelah mata je drive...nasib baik selamat smpai ke destinasi..cuak jugak aku...kalau jadi apa-apa..

masa kerja mata still ngantuk juga sebab mata dah kuyu..pastu jam pulak hilang...jam kesayangan pulak tu...yang aku perasan lepas aku keluar dari masjig sg sayong am aku dah tak ada..mungkin tercicir...redha dan fikir positif..tak kan nak meraung pulak...ye tak?..pengalaman agar lebih berhati-hati dan jangan cuai..

tu hanya mukadimah...sebenarnya aku nak cerita pasal tempat kerja aku..aku tak tahu lah tempat lain...tp aku pelik sebab budak pratikal tempat aku menjadi rebutan...bila keluar dengan technician nie..lagi sorang technician mesty mcm kecik hati...selalu aku suka ikut cik zul lah smpai budak-budak gelar aku anak ayah zul..tak boleh belah...aku lagi suka ikut orang yang tua tau..banyak pengalaman...cewah...tp alhamdulilah lah staf-staf kat sini tak gatal-gatal...tp dyowg suka push agar kami semua selalu tanya soalan...smpai lidah aku lagi beku dan kelu...pastu bila dyowg tanya ambik kau tergagap-gagap....

banyak yang aku belajar...adat berkerja ada yang suka kita,ada yang tak suka kita..nak buat macamana...setakat jeles dengan budak pratikal jangan lah cakap...mmg ada pown...siap warning kat kteowg jangan pakai cantik-cantik sangat...jeleslah tu..tak jatuh market pown kak oii...akk tetap yang tercantik dan terhebat!...

pastu pe lagi eak....urm,kteowg bukan setakat teknikal awam je tau...ingat lagi kteowg di lantik oleh JURUTERA DAERAH jadi pelayan tetamu...tetamu bukan orang kecil-kecil...Menteri Kerja Raya...pengarah-pengarah dan semua Jurutera Daerah satu johor dan satu Malaysia..cuba bayangkan yang kau tu hanya seorang budak pratikal yang mmg tak ada pangkat langsung...melayan tetamu kenamaan...tak ke bergetar lutut?...tu adalah salah satu pengalaman yang aku dapat.

tak lama lagi aku akan ada presentation...pejam celik..pejam celik haya tinggal lagi 2bulan aku dekat JKR..lepas tu welcome to Merlimau...before tu kena siapkan report...masa presentation aku dapat tajuk "road line"...actully aku nak tajuk load test..gempak sikit...

kbhai!









0 pegkritik hebat:

Catat Ulasan

copyright@ by cik ayu mentary