Rabu, 10 Ogos 2011

kamera itu penting!

assalamualaikum..

bila gambar berbicara

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
loadingggg~~~








aku minat untuk menjadi model...tetapi di sebabkan oleh tubuhku yang tak berapa nak tinggi..aku akur...
ada rupa ke nak jadi model?
mcm-mcm soalan yang bermain di minda...tapi aku bukan serius pon..sekadar suka-suka..
aku seorang yang gila lensa..DSLR kesayangan aku tu aku bagi nama cik nikky sebab dia nikon..
ada suatu hari tu aku tak bawak cik nikky berjalan..masa tu aku rasa mcm menyesal sangat2 sebab lupa!!..aku rasa dari awal perjalanan sampai dah nak balik..aku hanya membebel je kenapa lupa bawak cik nikky..nak-nak masa tu aku pergi air terjun...masuk freee taw...kelentong punyer pasal...hihi...thats why dapat masuk freee..

serious kalau berjalan tak ada kamera mcm tak makna je...sebab bagi aku setiap tempat yang kita pergi ada kenangan yang tersendiri,walaupun tempat tu kita dah banyak kali pergi...nanti kalau dah tua boleh lah korang semua tunjukkan kat anak cucu..."nie lah tempat atuk dan nenek dating",...pastu cucu korang mesty cakap sweetnye atuk dengan nenek...tak kembang pulakkan korang mase tu..hihi..XD

kamera penting  kalau korang yang jenis banyak couple..means,dah bercouple banyak kali..boleh lah korang buat satu album "gambar ex2 ku"...sweet tak?...dah tua kalau korang bukak balik mesty korang tersenyum...kalau teringin nak buat renioun pun senang..hihi..."reniuon bersama bekas-bekas pakwe"..

selain itu,kalau korang nie jenis yang suka pegang kamera..boleh lah korang snap gambar yang candid...mesty nampak natural...dan ada certain gambar yang di ambil secara candid nie boleh membuatkan orang gelak..dan juga boleh di jadikan bahan bukti bila korang pergi mana-mana...saya dah pegi tempat nie...nie gambar nya....something like that lah yang korang boleh cakap..

jarang sekali nak jumpa dengan orang yang tak suka ambik gambar...^_^

p/s: harga emas dah naik...^_^..kalau ada duit lebih apa kata kalau korang buat akaun perlaburan emas maybank..untuk masa akan datang..salam...






4 pegkritik hebat:

miera safieka berkata...

hmmmm..yela kan pegi x ajak pon =='kejam

ayu berkata...

ko yang x rojer2 aku..XD

miera safieka berkata...

ak mne tau ko nak g..
patot nye ko la yg kne rojer2 ak..weeeeeeee

ayu berkata...

ary 2 akk dh akp an??...

Catat Ulasan

copyright@ by cik ayu mentary