Isnin, 6 Jun 2011

percutian

3 jun 2011

hye semua....semoga kamu semua sihat dan hepi selalu...jgn biarkan hidup kamu di selubungi kesedihan..wink...wink.....kali nie aku nx post pasal percutiaan yang tak di rancang...kteowg mmg bercadang nak pegi segamat...sebab pakck aku nak pegi umh kawan dy kawin kat negeri sembilan...so aku n kazen2 aku yang lain akan di tinggalkan di rumah pak ngah kami kat segamat...
*
*
*
*
*


aku mmg gila lensa....mana2 tmpat aku suka,aku akan snap....aku x dulik pe owg kata...bagi aku setiap tmpat ada kenangan yang tersendiri..aku amat menghargai kenangan itu...

4 jun 2011

setelah terkurung di dalam rumah pak ngah aku...kteowg meneruskan perjalanan ke melaka...dengan hujan yang renyai2 n lori yang di hadapan berjalan mcm anak siput babi...kenapa aku kata anak siput babi...sebab mcm baru belajar jalan...tp aku berfikiran positif...myb dy berhati2 kot..pandu lambat jiwa selamat...ingin aku tegaskan bukan aku yang memandu....aku just jadi penumpang je...hehe...sebelum aku g melaka..aku lalu muo tmpat kelahiran tanah tumpah mr teddy aku...kteowg dh plan nak terserempak aku pown text lah msg....cakap lokasi aku...dah plan baik2...sbab pakck aku benti beli makanan,yang len x trun...sb dy berhenti kejap j....pastu oleh sebab aku lapo gler aku mmg gelojoh ble dapat mee..mr teddy aku pown lalu....aku terlepas x sempat nak pandang dia...sedih...mr teddy nmpak aku tp aku x nmpak dy...aku dh lah rindu kat kau...kau tw x??...pastu aku meneruskan perjalanan dengan hati yang agak terkilan..aku malu ngn pakck aku yang paling bongsu...kalau dalam bab2 pakwe nie...hihi..

malam

kteowg gerak g melaka...aku tak tahu lah apesal...jalan jem gile...nmpak beno menipunya kalau melaka x jem masa hari ahad lagi2 cuti sekolah....kteowg snap2 picture...





 syok cuba2 belajar bawak beca...jalan kampung mortan,jonker walk..tempat taming sari...banyak lagi tak pegi...masa x mencukupi...jalan sgt2 jem...

5 jun 2011

mlm 2 pakck aku akap nak pegi PD...terkejut aku..makin naik..haha....tp kami semua hepi sangat2...nie betul2 jalan...mmg besh gle nek banana boat...betul2 mencabar....kowg tw x kat tengah2 laut dy boleh jatuh kan kteowg...x macam sesak pulak aku nak bernafas...aku mmg jakun sebab inilah kali pertama aku pegi kat situ...pastu masa nak turunkan kteowg dy jatuhkan lagi...walupun terseksa mmg best..terasa nak nek lagi..kalau kowg bercita2 nak nek jet ski...harganya RM80 dan hanya 15minit...sebab harganya mahal,subsidi tidak di peruntukan...sumber dari pada black owg yang berkerja di situ...




p/s:ni lah antara gmbar yang aku aku ambk...x kan nak masuk kan semua...betul tidak?...banyak sgt kemlangan yang aku nmpak...takut aku...syokkkk woooo,aku ase mcm nak nek banana boat lagi...masa balik tu kteowg singgah taman botanikal kat melaka...malas lah nak upload gmbo..hihi...kalau nak tgk.klik sini..

0 pegkritik hebat:

Catat Ulasan

copyright@ by cik ayu mentary